Qm Chapter 6 Test Bank Essay

5320 Words Oct 13th, 2013 22 Pages
Introduction to Management Science, 10e (Taylor)
Chapter 6 Transportation, Transshipment, and Assignment Problems

1) In a transportation problem, items are allocated from sources to destinations at a minimum cost.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 227
Main Heading: The Transportation Model
Key words: transportation problem

2) In a transportation problem, items are allocated from sources to destinations at a maximum value.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 227
Main Heading: The Transportation Model
Key words: transportation problem

3) The linear programming model for a transportation problem has constraints for supply at each source and demand at each destination.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 228
Main Heading: The
…show more content…
Answer: transportation
Diff: 1 Page Ref: 227
Main Heading: The Transportation Model
Key words: transportation problem

21) In a __________ transportation model where supply equals demand, all constraints are equalities.
Answer: balanced
Diff: 2 Page Ref: 227
Main Heading: The Transportation Model
Key words: balanced transportation model

22) In an unbalanced transportation problem, if supply exceeds demand, the shadow price for at least one of the supply constraints will be equal to __________.
Answer: Zero
Diff: 2 Page Ref: 229
Main Heading: The Transportation Model
Key words: transportation problem

23) In order to model a "prohibited route" in a transportation or transshipment problem, the cost assigned to the route should be __________.
Answer: High
Diff: 2 Page Ref: 229
Main Heading: The Transportation Model
Key words: transportation problem

24) The __________ model is an extension of the transportation model in which intermediate points are added between the sources and destinations.
Answer: transshipment
Diff: 3 Page Ref: 235
Main Heading: The Transshipment Model
Key words: transshipment model

25) An example of a __________ point is a distribution center or warehouse located between plants and stores.
Answer: transshipment
Diff: 2 Page Ref: 235
Main Heading: The

Related Documents